Alkoholi-Aldolla on asiaa Aldo-chatbotista

Alkoholi-Aldolla on asiaa Aldo-chatbotista

”I´ll be back”, sanoi serkkupoikani Terminaattori. Minäkin olen takaisin. Jaa että miksikö kutsun entisen Kalifornian kuvernöörin konemaista alter egoa serkukseni? Odottakaas, niin kerron!

Emäntäni kertoi minulle tässä päivänä eräänä, kun toimitin jälleen keittiön ruoka/työpöydän alla villasukkien virkaa, että minut on duplikoitu digitaaliseen formaattiin. Aivan kamalaa kapulakieltä – liekö tämä nyt sitä paljon parjattua viranomaiskieltä, jota normi-ihmiset eivät ymmärrä. Pyysin suom… koirannosta, ja seuraavanlaisen selvityksen sain:

My name is Bot, Aldo Bot

Jos muistatte, niin kesäkuussa julkaistussa, ihka ensimmäisessä blogissani kerroin alkoholilain kokonaisuudistuksesta ja sen vaikutuksesta alkoholin markkinointiin. Se on lisännyt emäntäni hommia myös siinäkin mielessä, että puhelin pärisee entistä useammin. Usein kysymykset toistavat samaa rataa – toisinaan taas kysellään tosi hankaliakin kysymyksiä. Jotta emäntäni ehtisi paremmin pähkäillä näiden kinkkisempien probleemien parissa, Itä-Suomen aluehallintokennelin ylihaukkuja Ulla päätyi kehittelemään ATOMI-hankkeen tuella digitaalista Aldoa.

Tämä chatbot on kuulemma tietokoneohjelma, joka osaa keskustella ihmisten kanssa ja jaksaa tehdä sitä vieläpä vuorokauden ympäri– voi miten ahkera kaveri! Nimi Aldo tulee minun lisäkseni myös sanoista AlkoholiLupien Digitaalinen Ohjaus. Aldon hommana on ohjata asiakas suoraan oikeiden lomakkeiden tai tietolähteiden luokse ja kertoa, mihin täytetyt lomakkeet liitteineen tulee toimittaa.

Oppia ikä kaikki

Emäntäni on uhannut viedä minut koirakouluun, jotta a) lopettaisin hihnassa vetämisen ja b) jaksaisin etsiä syksyisillä metsäretkillä jotain muutakin kuin vain toisten koirien sähköposteja. Tryffeleistä kuulemma saisin sisäfilettä. Nuoren pojan loputtoman libidon hillitsemiseksi uhkailu onkin sitten jo astetta kamalampaa – k-kirjaimella se alkaa. Toivottavasti en kuule tästä asiasta enempää.

Se oli minulle uutta, että myös tätä toista Aldoa koulutetaan jatkuvasti. Tavoitteena on tehdä siitä menestyvä asiakaspalvelija. Aldo-chatbot on ATOMI-hankkeen toteuttama k niin kuin kokeilu, jonka tuloksia tarkastellaan syksyn aikana.

Käykääpäs tekin moikkaamassa tuota ihmettä osoitteessa https://www.avi.fi/web/avi/aldo.

Eipä mulla muuta tällä kertaa. ”Hasta la vista, baby!”Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s