Mentorikin oppii

Mentorointi on Wikipedian määritelmän mukaan menetelmä, jossa tietoa ja osaamista – myös niin sanottua hiljaista tietoa – siirretään kokeneemmalta kokemattomammalle. Näin määriteltynä korostuu mentoroitavan saama hyöty ja mentori nähdään lähinnä antavana osapuolena suhteessa.

Todellisuus on kuitenkin toisenlaista. Olen toiminut viimeisten vuosien aikana useammankin kerran mentorina erilaisille asiantuntijoille ja esimiehille. Joka kerta olen oppinut itsekin sekä itsestäni että työstäni uusia asioita. Mentoroitavani ovat tulleet hyvin erilaisista taustoista ja heidän kanssaan keskustelu on avartanut näkemyksiäni ja tuonut oivalluksia.

Oppiminen tapahtuu mentoroinnissa keskustelun kautta. Mentoroitavan asettamat oppimistavoitteet ovat toki keskeisimmät keskustelua johtavat teemat. Niiden puitteissa ja yhteydessä käydään läpi paljon sellaistakin keskustelua, josta myös mentori oppii. Mentorointisuhteen alussa kannattaakin kirjata ylös sekä mentoroitavan että mentorin tavoitteet.

Esimerkiksi keskustelu asiantuntijatyön tai esimiestyön luonteesta tuo usein kiinnostavia havaintoja ja ideoita omaankin työhön. Mentoroitavan havainnot omasta arjestaan saavat aikaan oivalluksia myös mentorin päässä. Esimerkiksi organisaatiokulttuurin ja ammatti-identiteetin rakentumisen kysymykset avautuvat aivan eri tavalla, kun niistä saa keskustella asiat eri näkökulmasta näkevän ja oppimishaluisen henkilön kanssa.

Mentorointi on antoisaa siksikin, että siinä kokee olevansa hyödyllinen. Mentoroitavan oppimista ja näkökulmien avautumista on hienoa seurata. Muutos suhteen aikana on parhaimmillaan huikea. Yhteisen ymmärryksen saavuttaminen ja kuulluksi tulemisen kokemus puolin ja toisin on sangen voimaannuttava kokemus, jota ei turhan usein nykyisessä työelämässä koe.

Suosittelen siis lämpimästi, että lähdette mukaan mentoriksi. Ohjelmia järjestävät ainakin yliopistot alumneilleen ja erilaiset yhdistykset mm. Suomen mentorit (https://suomenmentorit.fi/). AVIllakin oli oma mentorointiohjelmansa pari vuotta sitten ja toivoa sopii, että sekin saisi jatkoa.

Lisätietoa vertaismentoroinnista löytyy esimerkiksi teoksesta: Jokainen tarvitsee mentorin / Vesa Ristikangas, David Clutterbuck, Jarmo Manner, Mia Heiskanen. Ekirjastossa: http://ekirjasto.kirjastot.fi/ekirjat/jokainen-tarvitsee-mentorinconversation-3513843_1280

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s