Esittelyssä aluehallintoviraston saavutettavuustiimi: Ryhmä on tien päällä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on saanut tehtäväkseen ohjata ja neuvoa julkisia toimijoita uuden verkkopalvelujen saavutettavuuteen velvoittavan lain osalta sekä suunnitella ja toteuttaa saavutettavuusvalvontaa ja -raportointia.

Sitä varten Etelä-Suomen aluehallintovirastoon on perustettu saavutettavuuden valvontayksikkö, jossa työskentelee kolme asiantuntijaa: Emilia Ojala, Johanna Koskela ja Viena Rainio. Tiimi kiertää nyt ympäri Suomea kertomassa saavutettavuudesta yhdessä muiden alan asiantuntijoiden kanssa. Maksuttomiin tapahtumiin ehtii vielä mukaan joko paikan päälle tai etäyhteyden kautta – lue lisää AVIn sivuilta www.avi.fi/saavutettavuus#kiertue.

 Yksikön päällikkö Emilia Ojala on työskennellyt viimeiset seitsemän vuotta Liikenteen turvallisuusvirasto Trafissa.

– Tehtävä saavutettavuustiimissä tarjoaa varmasti haasteita ja paljon työtä. Pääsen mukaan luomaan uusia toimintamalleja hyödyntäen koulutustani ja kokemustani julkisella sektorilla. Kiinnostavinta on työn monipuolisuus, vaikuttaminen sekä mahdollisuus katsoa asioita uudesta näkökulmasta, Emilia sanoo.

Emilian elämänohje on: – Avoimuus

Johanna Koskela on viestinnän ja saavutettavuuden asiantuntija. Hän toimii AVIssa ylitarkastajana ja tulee opetus- ja kulttuuriministeriön ohjauksessa toimivasta Celiasta, joka on saavutettavan julkaisemisen asiantuntijakeskus.

– Odotan, että saan hyödyntää kertynyttä asiantuntemustani ja osaamistani niin, että julkisten verkkopalvelujen saavutettavuus edistyy aidosti. Haluan edistää tavoitetta mahdollisimman paljon avoimesti verkostoitumalla ja tekemällä yhteistyötä eri tahojen kanssa, sillä meillä täällä AVIssa on tehtävään aika pienet resurssit. Odotan vauhdikasta tulevaisuutta, jossa pääsee luomaan uutta, luotsaamaan kokonaisuutta ja oppimaan paljon itsekin, Johanna toivoo.

Johannan motto on: – Elämä on yksi iso, jatkuva oppimiskokemus.

Viena Rainio on toinen ylitarkastaja saavutettavuuden valvontayksikössä. Tätä ennen hän on työskennellyt järjestökentällä.
– Viihdyn hyvin kansainvälisissä tehtävissä. Edellisessä työssäni koordinoin paria vammaisten henkilöiden oikeuksiin liittyvää kehitysyhteistyöhanketta Latinalaisessa Amerikassa ja olen sillä alueella muutenkin viettänyt useita vuosia.

– Odotan työltäni sitä, että saamme luoda täysin uuden toimintamallin, sillä yksikkömme tehtävä on Suomessa uusi. Minua motivoi se, että työmme edistää suomalaisen yhteiskunnan yhdenvertaisuutta, Viena sanoo.

Vienan motto on: – Fall down seven times, stand up eight!

 Yksikköön saa yhteyden esim. sähköpostilla saavutettavuus@avi.fi.

 Emilia Ojala (vas.), Viena Rainio ja Johanna Koskela ovat jalkautuneet kiertueelle kertomaan verkkopalvelujen saavutettavuudesta. | Emilia Ojala (till vänster.), Viena Rainio och Johanna Koskela är ute på turné för att berätta om tillgänglighet på webben.

Emilia Ojala (vas.), Viena Rainio ja Johanna Koskela ovat jalkautuneet kiertueelle kertomaan verkkopalvelujen saavutettavuudesta.

Emilia Ojala (till vänster.), Viena Rainio och Johanna Koskela är ute på turné för att berätta om tillgänglighet på webben.

 

Regionförvaltningsverket presenterar: vårt nya webbtillgänglighetsteam är som bäst ute på turné

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har fått i uppgift att informera och vägleda offentliga aktörer om vad de nya lagstadgade kraven på tillgängliga webbplatser innebär och att planera och genomföra tillgänglighetstillsynen och dithörande rapportering.

För detta arbete har det på Regionförvaltningsverket i Södra Finland inrättats en enhet för tillgänglighetstillsyn där det arbetar tre sakkunniga: Emilia Ojala, Johanna Koskela och Viena Rainio. Teamet reser som bäst runt om i Finland och håller utbildningar om webbtillgänglighet tillsammans med andra sakkunniga på området. Man hinner fortfarande med på någon av våra kostnadsfria utbildningar antingen på ort och ställe eller på distans – läs mer på vår webbplats www.avi.fi/saavutettavuus#kiertue.

Enhetens chef Emilia Ojala har de senaste sju åren arbetat på Trafiksäkerhetsverket Trafi.

– Arbetet i webbtillgänglighetsteamet kommer säkert att innebära nya utmaningar och en hel del jobb. Jag får vara med och utveckla nya verksamhetsmodeller och dra nytta av min utbildning och min erfarenhet från offentliga sektorn. Det mest intressanta är att arbetet är så mångsidigt och att man har möjlighet att påverka och se på saker ur ett nytt perspektiv, säger Emilia.
Emilias motto är: – Öppenhet

 

Johanna Koskela är sakkunnig inom kommunikation och webbtillgänglighet. Före sin position som överinspektör på regionförvaltningsverket arbetade hon på Celia, som är ett kunskapscentrum för tillgänglig publicering och ligger under undervisnings- och kulturministeriet.

– Jag förväntar mig att få utnyttja min samlade sakkunskap och kompetens på ett sätt som verkligen bidrar till att öka tillgängligheten på offentliga webbplatser. Jag vill arbeta för detta mål genom att öppet nätverka och samarbeta med olika aktörer. Våra resurser för arbetet här hos regionförvaltningsverket är nämligen ganska små. Jag förväntar mig att den kommande tiden blir intensiv och att jag får vara med och skapa nytt, lotsa helheten och också själv lära mig mycket, säger Johanna.

Johannas motto är: – Livet är en enda lång inlärningsprocess.

Viena Rainio är den andra överinspektören i enheten. Tidigare arbetade hon inom tredje sektorn.

– Jag trivs med att få arbeta med internationella uppgifter. I mitt tidigare arbete samordnade jag ett par projekt inom utvecklingssamarbete kring funktionsnedsattas rättigheter i Latinamerika. Jag har också bott flera år i den delen av världen.

– Min förväntan på mitt nya arbete är att vi ska få ta fram en helt ny verksamhetsmodell i och med att vår uppgift är helt ny i Finland. Jag motiveras av att vårt arbete bidrar till ökad jämlikhet i det finländska samhället, säger Viena.

Vienas motto är: – Fall down seven times, stand up eight!


Läs mer på vår webbplats www.rfv.fi/webbtillgänglighet#dagar”.

Vill man få kontakt med enheten per e-post är adressen webbtillganglighet@rfv.fi. Följ oss gärna på Twitter @saavutettava.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s