Virkamies hikoilee!

20180723_144254Hiki virtaa. Käsivarret liimautuvat kiinni pöytään ja hikiset sormet lipsuvat näppäimistöllä. Ajatus pätkii. Kerrankin, kun sähköposti on hiljaa ja työkaverit ovat lomilla ja olisi aikaa kirjoittaa se yhä uudelleen eteenpäin lykätty arviointiraportti, niin työn teosta ei meinaa tulla mitään.

Tilastot, kyselyt ja arvioinnit ovat jo valmiiksi kasassa. Nyt vain tiivistän sieltä oleellisen peilaten kerättyjä tietoja lakiin arvioiden sen toteutumista erilaisissa kunnissa. Helppo homma! Materiaalien käyttö netin yli takkuaa. Asiakaskyselyn dashboard palauttaa vastauksia todella hitaasti. Ärsyyntyä ei kannata, sillä silloin hiki virtaa vielä vuolaampana.

Järjestelmätestauksen teko kesähelteellä on sekin piinaavaa. Bugeja löytyy, mutta kukaan ei osaa niitä korjata, kun osaajat ovat lomilla. Päivitysten jälkeen osa vanhoista vioista on korjattu, mutta uusia on tullut tilalle. Niistä raportointi on välillä kuin tuuleen huutamista.

Pitäisi ottaa läppäri kainaloon ja lähteä puistoon varjoon istumaan, mutta siellä ei ole 27 tuuman näyttöä, joten excelien pyöritys olisi aika haastavaa. Ei auta kuin käydä hakemassa juomapulloon täydennystä ja jatkaa naputtelua.

Täytyy uskoa, että hellepäivien työn teko palkitaan syksyn viileinä päivinä. Valmis arviointijulkaisu lähtee asiakkaille ja VaDi toimii suunnitellusti, kun avustushaut taas syyskuussa alkavat. Sen voimalla jaksaa vielä muutaman tunnin painaa.

Vakavasti ottaen heinäkuu on usein virkamiehen parasta työaikaa. Silloin suurin osa asiakkaista on lomilla ja siten aikaa on tehdä pidempää keskittymistä vaativia tehtäviä. Heinäkuun aikana usein kerätään edellisenä talvena kertynyt ”sato” ja valmistaudutaan tulevaan syksyyn. Kun kollegat ja asiakkaat palaavat lomilta, heitä odottaa paljon valmista, josta pääsee työn alkuun reippaasti kiinni.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s