Valtionavustusten digitalisointi

Valtionavustusten digitalisointi

Aluehallintovirastoissa olemme tottuneita valtionavustusten jakajia. Vuosittain prosessiemme lävitse virtaa yli kolme tuhatta hakemusta, joista tehdään päätöksiä, maksatuspäätöksiä, selvityspyyntöjä, pyydetään lausuntoja jne. Työtä tähän prosessiin on sitoutunut sangen paljon ja tekeminen on perinteisesti sisältänyt paljon ns. käsin tehtävää työtä mm. tietojen syöttämistä excel -muotoon.

Suurin syy prosessin työläyden taustalla on ollut sen kevyt digitoinnin aste. On ollut nurinkurista, että lähtöjään digitaaliset dokumentit on pitänyt tulostaa paperille ja lähettää AVIin, joka on sitten skannannut niitä ja siirtänyt tiedot työläästi koontiexceleihin. Päätösten kohdalla on toimittu toisinpäin, eli sähköisesti tuotetut päätökset on tulostettu ja allekirjoitettu kuulakärkikynällä ja lähetetty postilla asiakkaalle.

Prosessissa on ollut valtaisa määrä sekaannuksen mahdollisuuksia lähtien oikean viraston valinnasta ja asian kirjaamisesta oikein päätyen aina virheellisesti kopioituun tilinumeroon. Esimerkiksi täydennyspyyntöjen kanssa on välillä ollut hankaluuksia, kun ei ole aina ollut ihan selvää, mikä versio hakemuksista on viimeisin tai ovatko kaikki varmasti vastanneet täydennyspyyntöön.

Näistä syistä johtuen prosessin digitalisointi on ollut toiveissa jo usean vuoden ajan. Nyt viimein olemme pääsemässä ensimmäiseen maaliin. Hakulomakkeemme on nyt uudistettu ja siirretty sähköiseen palvelualustaan. Käsittelyjärjestelmämme ensimmäinen versio on julkaistu. Työ on vasta alussa, sillä prosessissa riittää digitalisoitavaa vielä paljon.

Tuleva syksy ja kevät näyttävät paljonko työtä säästyy ja väheneekö virheiden määrä. Oppivatko asiakkaamme käyttämään uutta palvelukanavaa? Miten onnistuu virkamieheltä uudenlainen työtapa, jossa paperisia lomakkeita ei enää pyöritellä? Tässä vaiheessa on vielä helppoa olla luottavainen ja uskoa, että kaikki menee hyvin. Aika näyttää.

Yksi vastaus artikkeliiin “Valtionavustusten digitalisointi

  1. В интернете много полезных статей о беременности и роддомах, но они какие-то неточные. Нет наименований перинатальных центров, адресов, рекомендаций настоящих докторов. А хотелось бы увидеть последнюю информацию, жизненную в этом году – с свежими технологиями, тарифами и новинками.
    Идеально, чтобы вдобавок и полезная информация для будущих и реальных матерей. Все это обнаружила именно здесь. Точно, определенно, с примерами из реальной жизни, рассказами профессионалов. Частенько заглядываю на интернет-сайт, когда ребенок болеет.
    определить пол ребенка по обновлению крови

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s