Kehu & kiitä! –kampanja toi iloa aluehallintovirastoon

Kehu & kiitä! –kampanja toi iloa aluehallintovirastoon

Marraskuussa 2016 järjestettiin aluehallintovirastoissa yhteinen Kehu & kiitä –kampanja, jonka ansiosta työyhteisöissä keskusteltiin vilkkaasti positiivisen palautteen merkityksestä. Kampanjasta innostuneet jakoivat kollegoille aiempaa matalammalla kynnyksellä kiitosta mm. kiitoskorttien muodossa. Seurauksena oli paljon hyvää mieltä ja positiivisuutta marraskuun pimeyden keskelle.

Kehuminen ja kiittäminen ovat kaikille ihmisille tärkeitä arvostuksen ja ilon lähteitä. Kukaan meistä ei ole niiden suhteen täysin omavarainen, joten tarvitsemme muiden ihmisten palautetta toiminnastamme. Positiivinen palaute lisää luottamusta työyhteisössä ja sitä kautta rohkeutta luoda uutta. Uudistuvassa ja kokeilevassa työyhteisössä täytyy vallita hyvä luottamus, jotta se voi toimia. Jotta taas työyhteisö voi säilyä muuttuvassa maailmassa tehokkaana ja vaikuttavana, sen täytyy muuttaa toimintaansa ympäristön tarpeiden mukaan.

Kampanjan taustalla oli Kaiku-kehittäjien verkosto, joka koostuu valtionhallinnossa työskentelevistä työhyvinvoinnista kiinnostuneista henkilöistä, jotka ovat saaneet Kaiku-koulutuksen. Aluehallintoviraston omat Kaiku -kehittäjät loivat yhteisen yhteistyöverkoston työsuojeluvaltuutettujen ja –asiamiesten sekä eri aluehallintovirastoissa toimivien johdon tukien kanssa kampanjan toteuttamiseksi. Verkosto ideoi kampanjan tukimateriaalia ja tiedotti omissa työyhteisöissään kampanjasta ja toimi aktiivisesti sen puolesta.

Kaiku-kehittäjät tuottivat kampanjan taustamateriaaliksi perusteludiasarja, jota käytettiin erilaisten infotilaisuuksien ja tiedotteiden pohjana. Lisäksi tehtiin laajempi työskentelypohja –diasarja, jossa on erilaisia harjoitteita ja ideoita teeman käsittelyyn työyhteisöissä. Se oli tarkoitettu verkoston jäsenten ja esimiesten käyttöön. Tueksi valmisteltiin myös graafista aineistoa mm. kiitoskorttipohja ja juliste sekä sähköpostin allekirjoituksen yhteyteen lisättävä banneri.

Viestinnällä oli merkittävä rooli kampanjan toteutuksessa. Aluehallintovirastojen yhteisessä intrassa oli näkyvimmällä paikalla pääuutisena kampanja ja siihen liittyvät aineistot. Kampanjasta järjestettiin useita infoja eri kohderyhmille. Verkostolle perustettiin oma Yammer –ryhmä, jossa keskusteltiin ja kampanjasta ja jaettiin materiaaleja ja ideoita. Eri tahoille kirjoitettiin blogi tekstejä kampanjasta mm. UusiKaiku –lehteen.

Kampanja oli sikäli poikkeuksellinen, että sitä ei ideoitu ja johdettu johtajien aloitteesta tai edes hallinnon toimesta vaan suoraan organisaation eri tasoilla toimivien kehittäjien aloitteesta ja innokkuudella.  Tämän kaltaiseen teemaan vapaamuotoinen organisoituminen sopi ja tuloksena oli iloinen hyvän mielen kampanja.

Tutustu Kehu ja kiitä -materiaaleihin:

Perusteludiat

Työskentelypohjat

kehu-ja-kiita-banneri-003

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s